Home » Uncategorized » Ученици од ,,Наце Буѓони” го одбележаа ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО со посета на домот за стари лица

Ученици од ,,Наце Буѓони” го одбележаа ДЕНОТ НА ЗДРАВЈЕТО со посета на домот за стари лица

56716193_404198697074930_114463481188581376_n

Денот на здравјето, 7 Април, учениците од здравствената струка во нашето училиште традиционално го одбележаа со посета на Домот за стари лица ,,Зафир Сајто” со презентација на презентации направени од учениците од четврта година и мерење на крвен притисок. Учениците беа под менторство на професорките Магдалена Трајановиќ, Мартина Богатиновска и Катерина Арсовска Димиќ.

Оваа посета е реализирана во склоп на Меморандумот за соработка, кој беше потпишан оваа година меѓу двете институции.