Народна техника 2016

Народна техника 2016
ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

nace-1024x563Интерниот конкурс за упис во нашето училиште во учебната 2021/22 година можете да го погледнете тука.

 

ОСТУ ,,Наце Буѓони” со ново видео за идните средношколци

Погледнете го нашето ново видео!

ОСТУ ,,Наце Буѓони” со видео претставување на образовните профили

Ново видео каде се претставени сите струки и образовни профили во нашето училиште и потребните поени за упис. Погледнете!

Мобилност на ученици и вработени во ЕРАЗМУС + проект

За реализирана програма ЕРАЗМУС +, акција КА102 – мобилност на ученици и вработени/ кадар во стручно образование и обука, поддржано од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. (more…)

Соопштение за пријавување и распоред на ВОНРЕДНИ испити во ДЕКЕМВРИСКА испитна сесија

260816208_429004878755506_2545195967761182764 (more…)

Доделени награди на ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” по повод „Месецот на книгата”

На наградниот литературен и ликовен натпревар, организиран по повод „Месецот на книгата” од Библиотека “Тане Георгиевски” нашите ученици ги постигнаа следните резултати: (more…)

Распоред, активности и рокови за полагање на ЗАВРШЕН ИСПИТ во учебна 2021/22 година

256270792_287435899922449_6074241702065404987 (more…)

Распоред, активности и рокови за полагање на ДРЖАВНА МАТУРА во учебна 2021/22 година

256419385_587742105632769_6692732081936351718_ (more…)

СООПШТЕНИЕ за ЗАВРШЕН ИСПИТ и ДРЖАВНА МАТУРА за редовни и вонредни ученици во учебна 2021/22 година

257893480_3312770668992293_8217528968147956257_n (more…)

ОСТУ „Наце Буѓони“ со активности за подобро ментално и емоционално здравје на младите

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието, нашето училиште ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово заедно со партнер училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес, реализираше работилница на тема: „Што ме прави среќен, а што тажен“. (more…)

II место за тимот на ,,Наце Буѓони” на државно ниво во LEAGUE OF LEGENDS

На 14.10. 2021година, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност заедно со Македонска Е-спорт Асоцијација, по повод Еразмус+ деновите, организираше турнир во LEAGUE OF LEGENDS, каде учество земаа и ученици од нашето училиште. (more…)

ОСТУ „Наце Буѓони“ со партнер училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес реализираше работилница „Академски клуб математика“

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во обрaзованието нашето училиште ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово, заедно со партнер училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес реализираше работилница „Академски клуб математика“ која се одржа во Велес.

(more…)

Соопштение за пријавување и распоред на ВОНРЕДНИ испити во НОЕМВРИСКА испитна сесија

249817566_1093719214771740_1042769454405850758_

(more…)