Home » Активности

Активности

,,Наце Буѓони” без застој меѓу најдобрите

received_627499452530555 (more…)

Ученик од ,,Наце Буѓони” најдобар на националниот натпревар Microsoft Office Specialist

leonid-petkovski

Ученикот, Леонид Петковски, од нашето училиште освои прво место на националниот натпревар Microsoft Office Specialist и ќе учествува на меѓународниот натпревар во Орландо, Флорида – САД. (more…)

Отворен ден во ,,Наце Буѓони”

352528399_1233329204035551_1976291303341362269_nВо пресрет на претстојните уписи на учениците во прва година, на 26.05.2023г се одржа Отворениот ден во училиштето од 11 до 14:30 часот.

(more…)

Ученици од ,,Наце Буѓони” во посета на Van Hool

346132418_1020844645566380_7093342296608583006_n

(more…)

„Технологија за Тебе“ по четврти пат на ФЕИТ

346142010_826741822393894_8146231846237889652_n

На 15ти и 16ти мај ученици и професори од нашето училиште  учествуваа на специјализирана едукативна практична работилница „Развојни Микропроцесорски Системи“. Оваа работилница, по четврти пат, ја организираат ФЕИТ-ФАБЛАБ и компанијата Логинг Електроникс во рамките на проектот „Технологија за Тебе“. (more…)

Проект за меѓуетничка интеграција на младите во обрзованието „Здрава храна и спорт за правилен раст и развој“

345875734_991982822181979_6114583132086739481_n

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во обрзованието, на 17.05. 2023г. , успешно е реализирана уште една активност: „Здрава храна и спорт за правилен раст и развој“. (more…)

,,Наце Буѓони” и оваа година ги собра медалите на 59-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи”

На 13 мај 2023 година ученици од ОСТУ,,Наце Буѓони” учествуваа на 59-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи” од Република Северна Македонија кој се одржа во ССОУ „Коле Неделковски„ – Велес.

Ученици кои земаа учество и награди се: (more…)

Одбележен ,,Денот на сестринството”

344522195_1053533398940902_8086839786244785879_n

Во петок, по повод 12мај Денот на сестринството, учениците од здравствена струка со низа активности пригодно го одбележаа празникот. (more…)

ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

(more…)

ОСТУ,,Наце Буѓони” домаќин на Еразмус+ младинска размена

344288479_632953018241916_8346627945768100255_n

Во периодот од 30.04. 2023г до 06.05.2023г, нашето училиште беше домаќин на Еразмус+ младинска размена. Гости ни беа дванаесет ученици и професори од Лиепаја, Латвија. (more…)