Home » Активности

Активности

Распоред за полагање на вонредни испити во февруарска испитна сесија

Распоредот за полагање и датумот за пријавување на испити можете да го погледнете тука.

Arduino автомобил

Изработено од Кристијан Максимовски

,,Наце Буѓони” домаќин на ,,Лидер на струката 2018”

47393064_10214084960297279_8813566323557662720_n

Натпреварот ,,Лидер на струка” го организира Центарот за стручно образование и обука во соработка со Министерство за образование и наука на Р.М.  за избор на најдобар ученик во струката од завршните години во стручното образование во Република Македонија.

Натпреварот се одржа во понеделник, 03. 12. 2018г,  во ОСТУ,,Наце Буѓони” Куманово. (more…)

Денот на лица со интелектуална попреченост одбележен со посета во „Порака наша“

47680342_2230116357264418_694802365621993472_n

На 3-ти декември, Денот на лица со интелектуална попреченост, учениците од ,,Наце Буѓони” беа во посета на  дневниот центар за престој на лицата со интелектуална попреченост „Порака наша“  и имаа работилница и дружење со корисниците на дневниот центар.

(more…)

Успешно изведена вежба за евакуација во ,,Наце Буѓони”

image-0-02-05-4ae8cde8c207b09cad0ee687eceee541fe02a3ed4c731154f6dcd0b006c01f49-V

На 8. 11. 2018 година во нашето училиште, ОСТУ,,Наце Буѓони”, беше изведена вежба за евакуација. Вежбата беше успешно изведена во двете смени според предвидениот план и програма. Одговорен наставник – Мирка Додевска. (more…)

Ученици од ,,Наце Буѓони” меѓу најдобрите на националниот MOS натпревар

DSC_0471

На националниот натпревар MOS (Microsoft Office Specialist), кој се одржа на 31 Мај во Скопје, седум ученика од нашето училиште се здобија со сертификати и се меѓу најдобрите во нашата држава.

(more…)

Наградените ученици од ,,Наце Буѓони” на прием кај директорот

image-0-02-05-11179c3b0897a6b73f31b2bb77310f98a291228202afad3fd7f8639a72d64b67-V

Учениците кои оваа година земаа учество на натпреварите од струките и постигнаа голем успех, беа на прием кај директорот на нашето училиште Драган Јаневски.
Иако скромни, воздржани во давањето на важност на сопствениот успех, беше вистинско задоволство да се види радоста на лицата на нашите државни шампиони, прваците, вторите, третите во своите категории, бидејќи нема поголема среќа и лична сатисфакција од успехот постигнат со сопствениот труд, сопствениот умствен и физички напор и сопствената креативност.

(more…)

Дел од активностите во нашето училиште ОСТУ ,,Наце Буѓони”

ПОГЛЕДАЈТЕ!

Ученици од Наце Буѓони меѓу најдобрите на државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“

33079959_1824867450907712_2383786830160986112_n

На државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“ кој се одржа на 19.05.2018г.  во училиштето „Војдан Чернодрински“ во Скопје  нашето училиште го претставуваше целиот регион.  (more…)

TECHNOSCIENCE по 7-ми пат во Наце Буѓони

33207279_10211953145043248_1578293686918184960_n

Нашето училиште ОСТУ„Наце Буѓони“ по повод 24 Мај – Денот на просветителите по седми пат го организираше традиционалниот технички саем „TEСHNOSCIENCE 2012“ на трудови, вештини и знаења кај деветооделенците. (more…)