Народна техника 2016

Народна техника 2016ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

nace-1024x563

 

Интерниот конкурс за упис во нашето училиште во учебната 2022/23 година можете да го погледнете тука.

ОСТУ ,,Наце Буѓони” со ново видео за идните средношколци

Погледнете го нашето ново видео!

ОСТУ ,,Наце Буѓони” со видео претставување на образовните профили

Ново видео каде се претставени сите струки и образовни профили во нашето училиште и потребните поени за упис. Погледнете!

Реализирана посета од училиштето “Партенија Зографски”

Денеска нашето училиште беше посетено од средното стручно училиште за лица со оштетен слух “Партенија Зографски” од Скопје, машинска струка, каде се запознаа со машински кабинети и работа со машините и алатите во нив. (more…)

Годишна завршна сметка за 2022 година

Во прилог ја доставуваме Годишната завршна сметка за 2022 година од ОСТУ ,,Наце Буѓони”. (more…)

Одбележан Светскиот ден на бубрегот

 

ОСТУ “Наце Буѓони” – Куманово , здравствена струка, во соработка со Центарот за дијализа Дијаверум Куманово и ЈЗУ Општа болница Куманово, го одбележа Светскиот ден на бубрегот, заедно работејќи во интерес на нашите сограѓани и подигање на свеста за превенција за зачувување на здравјето. (more…)

Поетска вечер по повод Меѓународниот Ден на жената 8-ми Март

На 6-ти март 2023 год.во НУЦК,,Трајко Прокопиев” беше организирана поетска вечер по повод празникот на жената на тема,,Жената- храм на љубов и добрина”. (more…)

Распоред за полагање на ВОНРЕДНИ испити во МАРТОВСКА испитна сесија

(more…)

Награда за маската „Свемирски брод“

333252497_8778976472175456_3905822765440644926_nНа 25. 02. 2023 год, се одржа главното дефиле на Струмичкиот карневал на кое учениците од средните училишта „Наце Буѓони“ , „Гоце Делчев“, и „Перо Наков“  освоија стимулативна награда од категорија  “В“ група од 20 до 30 учесника.

Маската „Свемирски брод“, која ја изработија нашите ученици, остави силен впечаток на годинешниот Струмички карневал. (more…)

ОСТУ ,,Наце Буѓони” по втор пат е добитник на проект од програмата на RYCO SUPERSCHOOL WESTERN BALKAN

327621931_1987145931491477_8102111732061040378_n (more…)

Распоред за полагање на ВОНРЕДНИ испити во ФЕВРУАРСКА испитна сесија

(more…)

Училиштето ,,Наце Буѓони” дел од on-line програма на Erasmus, E – twining

Нашето училиште ,,Наце Буѓони” е дел од on-line програмата на Erasmus, E – twining. Претставници од 16 училишта од 5 држави (Турција, Молдавија, Полска, Романија и Македонија) одржаа online состанок за натамошните активности во кои ќе бидат вклучени по 5 ученика од секое училиште.  (more…)

ЈАВЕН ПОВИК / ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА СО НЕДООФОРМЕНО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ

Во прилогот е огласот за финансирање на дооформувањето на стручното образование. Важи за оние лица кои ги исполнуваат условите дадени во него, а немаат завршено трета година од трет степен или четврта година од четврти степен на образование. Тоа значи дека во ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово можат да го дооформат образованието оваа година како вонредни ученици бесплатно, односно финансирани преку европските ИПА фондови.

Оласот може да го погледнете тука. (more…)