Home » За нас » Патронат

Патронат

Наце Буѓони – Биографија

unnamedНаце Кралев Ивановски – Буѓони е македонски комунист, учесник во НОВ. Роден е  во 1919 година во Белановце, Куманово. Потекнува од сиромашно работничко семејство. По завршувањето на основното училиште, во 1932 година го изучил ковачко-коларски занает. Во 1935 година го завршил занаетчиското училиште.

(more…)