Home » Соопштенија

Соопштенија

„Наце Буѓони“ воведе онлајн настава за своите ученици

90527358_151317556145868_2294893290740252672_n

Наставниците од ОСТУ „Наце Буѓони“, во интензивна комуникација со своите ученици, уште од минатата седмица започнаа со настава преку интернет платформи со таква функција, за сите струки и профили.

Е-училниците наидоа на добар одзив кај учениците, кои во најголем број на случаи успешно ја следат наставата во живо безбедно, во своите домови. Нивните наставници на секој можен начин преку интернет исто така им ги доставуваат потребните материјали за учење, вежбање, одговарање, домашни работи, е-учебници и се што е потребно во вакви специфични услови при опасноста која демне од пандемијата со корона вирусот.

Министерот за образование Арбер Адеми најави и дека од утре, среда 25.03.2020 почнува далечинско учење за сите ученици. Владата воведува прва национална платформа за далечинско учење. Унифицираната платформа е наречена „Е-училница“, а се изработува во моментов од Бирото за развој на образование (БРО) и УНИЦЕФ.

Платформата, чија употреба е едноставна, ќе понуди видео-лекции, односно разработка на методски единици за сите одделенија и сите задолжителни лекции. Видео-лекциите ќе бидат од 15 минути и придружени со презентација, нарација и објаснувања од наставник/наставничка.

Е-училницата ќе биде достапна на www.eduino.gov.mk.

СООПШТЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ

Одржувањето на испитите за вонредни ученици останува ОДЛОЖЕНО на НЕОДРЕДЕНО време, додека не се створат потребните услови во училиштето.

За термините на одржување на испитите ќе бидете навремено известени, информациите ќе бидат објавени на огласната табла и на веб страната на нашето училиште.

СООПШТЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ

received_245818019788579

Распоред за додатна и дополнителна настава во учебна 2019/2020

Распоредот за додатна и дополнителна настава во учебната 2019/2020 година можете да го погледнете  тука.

Распоред за полагање на ВОНРЕДНИ испити во МАРТОВСКАТА испитна сесија

Распоредот може да го погледнете тука. 

Распоред за полагање на вонредни испити во ФЕВРУАРСКА испитна сесија

Распоредот можете да го погледнете тука.

Распоред за полагање на дополнителни и вонредни испити во ДЕКЕМВРИСКА испитна сесија

Распоредот може да го погледнете тука.

Соопштение за вонредни ученици кои ќе полагаат завршен испит во 2019/20 година

Сите информации за вонредни ученици кои ќе полагаат  завршен во учебна 2019/20 година можете да ги погледнете тука.

Соопштение за вонредни ученици кои ќе полагаат државна матура во 2019/20 година

Сите информации за вонредни ученици кои ќе полагаат државна матура во учебна 2019/20 година можете да ги погледнете тука.

Распоред за полагање на дополнителни и вонредни испити во НОЕМВРИСКА испитна сесија

Распоредот може да го погледнете тука.