Home » Активности » Натпревари

Натпревари

,,Наце Буѓони” домаќин на ,,Лидер на струката 2018”

47393064_10214084960297279_8813566323557662720_n

Натпреварот ,,Лидер на струка” го организира Центарот за стручно образование и обука во соработка со Министерство за образование и наука на Р.М.  за избор на најдобар ученик во струката од завршните години во стручното образование во Република Македонија.

Натпреварот се одржа во понеделник, 03. 12. 2018г,  во ОСТУ,,Наце Буѓони” Куманово. (more…)

Ученици од ,,Наце Буѓони” меѓу најдобрите на националниот MOS натпревар

DSC_0471

На националниот натпревар MOS (Microsoft Office Specialist), кој се одржа на 31 Мај во Скопје, седум ученика од нашето училиште се здобија со сертификати и се меѓу најдобрите во нашата држава.

(more…)

Наградените ученици од ,,Наце Буѓони” на прием кај директорот

image-0-02-05-11179c3b0897a6b73f31b2bb77310f98a291228202afad3fd7f8639a72d64b67-V

Учениците кои оваа година земаа учество на натпреварите од струките и постигнаа голем успех, беа на прием кај директорот на нашето училиште Драган Јаневски.
Иако скромни, воздржани во давањето на важност на сопствениот успех, беше вистинско задоволство да се види радоста на лицата на нашите државни шампиони, прваците, вторите, третите во своите категории, бидејќи нема поголема среќа и лична сатисфакција од успехот постигнат со сопствениот труд, сопствениот умствен и физички напор и сопствената креативност.

(more…)

Ученици од Наце Буѓони меѓу најдобрите на државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“

33079959_1824867450907712_2383786830160986112_n

На државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“ кој се одржа на 19.05.2018г.  во училиштето „Војдан Чернодрински“ во Скопје  нашето училиште го претставуваше целиот регион.  (more…)

I-во место на регионалниот натпревар од сообраќајна култура на младите

  32598560_10216419294454444_5859293629012508672_n

Ученици од нашето училиште, ОСТУ ,,Наце Буѓони”, се победници на регионалниот натпревар од сообраќајна култура на младите кој се одража денес во ОУ ,,Толи Зордумис”-Куманово. (more…)

Најдобри учениците од Наце Буѓони во струката на Државен натпревар

31934872_10213812676163927_6943039071795019776_n

На Државниот натпревар на учениците од средните училишта од машинска, електротехничка и сообраќајна струка од Република Македонија, кој се одржа на 4 мај по 37-ти пат во АСУЦ “Боро Петрушевски” – Скопје, нашето училиште постигна извонредни резултати. (more…)

,,Наце Буѓони” ги собра сите медали на 54-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи”

​На 21 април 2018 година ученици од ОСТУ,,Наце Буѓони” учествуваа на 54-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи” од Република Македонија кој се одржа во СОУУД ,,Димитар Влахов”- Струмица.

Ученици кои земаа учество и награди се: (more…)

Наце Буѓони на фестивалот во Ниш ,,Наук није баук”-10

Учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово земаа учество на фестивалот ,,Наук није баук кој по десети пат, јубиларно се одржа на Електронскиот факулет ,,Никола Тесла во Ниш, Србија. 

(more…)

I–место на натпреварот ,,Лидер на струка” освои ученик од профилот електротехничар-енергетичар

Натпреварот ,,Лидер на струка” го организира Центарот за стручно образование и обука за избор на најдобар ученик во струката од завршните години во стручното образование во Република Македонија. (more…)

Најдобри учениците од Наце Буѓони на Државен натпревар

На Државниот натпревар на учениците од средните училишта од машинска, електротехничка и сообраќајна струка од Република Македонија, кој се одржа на 5 мај по 36-ти пат во Кочани, нашето училиште постигна извонредни резултати. (more…)