Home » Uncategorized

Uncategorized

Соопштение за вонредни ученици кои ќе полагаат државна матура во 2019/20 година

Сите информации за вонредни ученици кои ќе полагаат државна матура во учебна 2019/20 година можете да ги погледнете тука.

МАКИНОВА 2019

76934893_555525931685906_9140396666015186944_n

Во период од  8-10.11.2019 година по повод Светскиот ден на науката по 40ти пат се одржа изложбата на пронајдоци, технички унапредувања и творештво на млади – MAKИНOВA 2019 и по 17ти пат ЕКОНОВА, под покровителство на претседателот на Република Северна Македонија г-дин Стево Пендаровски. (more…)

Посета на фабриката за кабли КАБЕЛКО-МАГ со ученици од Наце Буѓони

75394224_2601573799863769_2540637085895753728_o

Учениците од нашето училиште од електротехничка струка – насока електротехничар енергетичар беа во посета на фабриката за производство на енергетски инсталациони и флексибилни кабли КАБЕЛКО-МАГ во Куманово.  (more…)

Распоред за полагање на дополнителни и вонредни испити во НОЕМВРИСКА испитна сесија

Распоредот може да го погледнете тука.

Повик до ученици од ОСТУ,,Наце Буѓони” за учество во проект “Work based learning – Учење преку работа”

download

Почитувани ученици,
Ни претставува посебно задоволство да Ве известиме дека е добиен проектот Work based learning – Учење преку работа во рамките на програмата ЕРАЗМУС +, акција КА102 – мобилност на ученици и вработени/ кадар во стручно образование и обука, поддржано од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со училиште СОУ Ѓорче Петров како координатор и училиштата: ОСТУ Наце Буѓони, Куманово и ССОУ Моша Пијаде, Тетово како партнери.
За таа цел од нашето училиште се потребни 5 ученици за учество во проектот кои ќе патуваат и ќе реализираат практична работа во Португалија. (more…)

Успешно реализирана трета активност во рамките на “Проектот за меѓуетничка интеграција на млади во образованието”

Во рамките на „Проектот за меѓуетничка интеграција на млади во образованието” нашето училиште во партнерство со ССОУ„Коле Неделковски“ – Велес на 16.10.2019г успешно ја реализираше третата активност од добиениот грант од МОН. (more…)

Ученици од “Наце Буѓони” беа дел од “Проектот за меѓуетничка интеграција на млади во образованието”

72118566_472374420052890_7659037307181203456_n

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на 30. 9. 2019г.  училиштето ОСТУ „Наце Буѓони“ во партнерство со ССОУ „Коле Неделковски“ од Велес успешно реализираше уште една од многубројните активности кои се реализираат повеќе години по ред.

(more…)

Распоред за полагање на дополнителни и вонредни испити во ОКТОМВРИСКА испитна сесија

Распоредот за полагање на дополнителни и вонредни испити во ОКТОМВРИСКА испитна сесија може да го погледнете тука.

Распоред за испити во АВГУСТОВСКА испитна сесија за редовни и вонредни ученици

Распоред за испити во АВГУСТОВСКА испитна сесија за редовни и вонредни ученици може да го погледнете тука и тука.

Распоред за полагање на испити во ЈУНСКА испитна сесија за редовни и вонредни ученици

Распоредот за полагање на испити во ЈУНСКА испитна сесија за редовни и вонредни ученици може да го погледнете тука.