Народна техника 2016

Народна техника 2016
Денот на лица со интелектуална попреченост одбележен со посета во „Порака наша“

47680342_2230116357264418_694802365621993472_n

На 3-ти декември, Денот на лица со интелектуална попреченост, учениците од ,,Наце Буѓони” беа во посета на  дневниот центар за престој на лицата со интелектуална попреченост „Порака наша“  и имаа работилница и дружење со корисниците на дневниот центар.

(more…)

Успешно изведена вежба за евакуација во ,,Наце Буѓони”

image-0-02-05-4ae8cde8c207b09cad0ee687eceee541fe02a3ed4c731154f6dcd0b006c01f49-V

На 8. 11. 2018 година во нашето училиште, ОСТУ,,Наце Буѓони”, беше изведена вежба за евакуација. Вежбата беше успешно изведена во двете смени според предвидениот план и програма. Одговорен наставник – Мирка Додевска. (more…)

Почеток на новата учебна година

Учебната 2018/2019 година започнува на 03.09.2018 година, понеделник. За учениците од прва и трета година наставата ќе започне во 7:15 часот, а за учениците од втора и четврта година, во 13:15 часот. Наставничкиот колегиум на сите ученици им посакува среќен почеток и многу успех во учењето и работата. Среќно!

Ученици од ,,Наце Буѓони” меѓу најдобрите на националниот MOS натпревар

DSC_0471

На националниот натпревар MOS (Microsoft Office Specialist), кој се одржа на 31 Мај во Скопје, седум ученика од нашето училиште се здобија со сертификати и се меѓу најдобрите во нашата држава.

(more…)

Наградените ученици од ,,Наце Буѓони” на прием кај директорот

image-0-02-05-11179c3b0897a6b73f31b2bb77310f98a291228202afad3fd7f8639a72d64b67-V

Учениците кои оваа година земаа учество на натпреварите од струките и постигнаа голем успех, беа на прием кај директорот на нашето училиште Драган Јаневски.
Иако скромни, воздржани во давањето на важност на сопствениот успех, беше вистинско задоволство да се види радоста на лицата на нашите државни шампиони, прваците, вторите, третите во своите категории, бидејќи нема поголема среќа и лична сатисфакција од успехот постигнат со сопствениот труд, сопствениот умствен и физички напор и сопствената креативност.

(more…)

Дел од активностите во нашето училиште ОСТУ ,,Наце Буѓони”

ПОГЛЕДАЈТЕ!

Ученици од Наце Буѓони меѓу најдобрите на државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“

33079959_1824867450907712_2383786830160986112_n

На државниот натпревар по „Сообраќајно техничка култура на младите“ кој се одржа на 19.05.2018г.  во училиштето „Војдан Чернодрински“ во Скопје  нашето училиште го претставуваше целиот регион.  (more…)

TECHNOSCIENCE по 7-ми пат во Наце Буѓони

33207279_10211953145043248_1578293686918184960_n

Нашето училиште ОСТУ„Наце Буѓони“ по повод 24 Мај – Денот на просветителите по седми пат го организираше традиционалниот технички саем „TEСHNOSCIENCE 2012“ на трудови, вештини и знаења кај деветооделенците. (more…)

Ученици од ,,Наце Буѓони” повторно во посета на техничко училиште MOSTEM – Турција

31729656_1768269543232657_5966989023670861251_n

Во периодот од 25 до 29 Април учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ од Куманово повторно беа во посета на техничкото училиште MOSTEM од градот Маниса, РепубликаТурција.

(more…)

I-во место на регионалниот натпревар од сообраќајна култура на младите

  32598560_10216419294454444_5859293629012508672_n

Ученици од нашето училиште, ОСТУ ,,Наце Буѓони”, се победници на регионалниот натпревар од сообраќајна култура на младите кој се одража денес во ОУ ,,Толи Зордумис”-Куманово. (more…)