Home » Активности (Page 2)

Активности

„Технологија за Тебе“ по четврти пат на ФЕИТ

346142010_826741822393894_8146231846237889652_n

На 15ти и 16ти мај ученици и професори од нашето училиште  учествуваа на специјализирана едукативна практична работилница „Развојни Микропроцесорски Системи“. Оваа работилница, по четврти пат, ја организираат ФЕИТ-ФАБЛАБ и компанијата Логинг Електроникс во рамките на проектот „Технологија за Тебе“. (more…)

Проект за меѓуетничка интеграција на младите во обрзованието „Здрава храна и спорт за правилен раст и развој“

345875734_991982822181979_6114583132086739481_n

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во обрзованието, на 17.05. 2023г. , успешно е реализирана уште една активност: „Здрава храна и спорт за правилен раст и развој“. (more…)

,,Наце Буѓони” и оваа година ги собра медалите на 59-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи”

На 13 мај 2023 година ученици од ОСТУ,,Наце Буѓони” учествуваа на 59-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи” од Република Северна Македонија кој се одржа во ССОУ „Коле Неделковски„ – Велес.

Ученици кои земаа учество и награди се: (more…)

Одбележен ,,Денот на сестринството”

344522195_1053533398940902_8086839786244785879_n

Во петок, по повод 12мај Денот на сестринството, учениците од здравствена струка со низа активности пригодно го одбележаа празникот. (more…)

ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

(more…)

ОСТУ,,Наце Буѓони” домаќин на Еразмус+ младинска размена

344288479_632953018241916_8346627945768100255_n

Во периодот од 30.04. 2023г до 06.05.2023г, нашето училиште беше домаќин на Еразмус+ младинска размена. Гости ни беа дванаесет ученици и професори од Лиепаја, Латвија. (more…)

Во ОСТУ ”Наце Буѓони” одржана работилница за родители на тема: “Ненасилна комуникација и почитување на разлики“

344567962_1500531003809195_3819694552784408449_n

На 04.05.2023год. на состанок на Совет на родители во нашето училиште се одржа работилница за родители. (more…)

Врсничка едукација за ненасилна комуникација

Овој и минатиот месец одржани се две работилници во кои обучени ученици од ОСТУ ,,Наце Буѓони” за ненасилна комуникација и медијација го пренесуваат своето знаење на своите врсници од различен етнички состав. (more…)

Одржана трибина по повод Денот на здравјето

Денеска по повод 7ми април, Денот на здравјето, во организација на OСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово, „Диаверум“ – Куманово и „Здружение на дијабетичари“ – Куманово, беше одржана трибина со едукативни предавања на тема „Храната е здравје и лек“, од страна на нашите ученици на македонски и албански јазик наставен јазик . (more…)

Реализирана посета од училиштето “Партенија Зографски”

Денеска нашето училиште беше посетено од средното стручно училиште за лица со оштетен слух “Партенија Зографски” од Скопје, машинска струка, каде се запознаа со машински кабинети и работа со машините и алатите во нив. (more…)