Home » Uncategorized

Uncategorized

Отворен ден во ОСТУ „Наце Буѓони”

На 18.05.2022 во ОСТУ „Наце Буѓони” во присуство на заменик министерот за образование и наука и раководителот на секторот образование на Општина Куманово имаше отворен ден, каде деветооделенците одблиску можеа да ги видат можностите што ги нуди нашето училиште во нивниот процес на образование!

ПОВИК за ученици од профилот електротехничар енергетичар за аплицирање за учество на мобилност во рамките на проектот “Стручно образован кадар-темел на современата индустрија” во Бургас, Република Бугарија

Протокол за избор на ученици - Еразмус проект - scan 002

 

Активности по повод 12ти Мај Денот на сестринството

Денес по повод 12ти Мај Денот на сестринството, учениците од здравствена струка, медицински сестри од ОСТУ ,,Наце Буѓони” Куманово имаа низа активности со цел пригодно одбележување на овој ден. (more…)

Распоред за полагање на вонредни и поправни испити во МАЈСКА испитна сесија за ученици од завршни години

277121895_684617166097484_6446292405395153103_n (more…)

ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

nace-1024x563

 

Интерниот конкурс за упис во нашето училиште во учебната 2022/23 година можете да го погледнете тука.

Известување за продолжување на наставата

Почитувани ученици ве известувам дека штрајкот на просветните работници се става во мирување и од утре 29.04.2022 започнува наставата во ОСТУ ,,Наце Буѓони”, по распоред од петок, втора и четврта година во прва смена со почеток во 7.15 часот а прва и трета година во втора смена со почеток во 13.15 часот.

Со почит

Доделени благодарници и потпишани Меморандуми за соработка со 13 приватни здравствени установи

Денес, на 7 април 2022 во чест на Светскиот ден на здравјето и во знак на благодарност за соработката и за несебичното споделување на знаењето од страна на лекарите и медицинските сестри и покрај отежнатите услови поради пандемијата, учениците од ОСТУ „Наце Буѓони” Куманово заедно со предметните наставници ги посетија ординациите и им врачија благодарници. (more…)

Активности по повод Денот на здравјето

Денес, по повод Денот на здравјето учениците од здравствена струка од ОСТУ „Наце Буѓони” Куманово, традиционално го одбележаа со мерење на крвен притисок и шеќер во крвта на Градскиот плоштад. (more…)

Соопштение за пријавување и распоред на ВОНРЕДНИ испити во АПРИЛСКА испитна сесија

277255060_1006512286953182_1641200078092166030 (more…)

Ученици и професори од ОСТУ „Наце Буѓони“ учествуваа во Erazmus + проектот ‘Turn On Your Green Vision’

Во периодот од 14.03. до 18.03. нашето училиште беше дел од Erazmus + проектот ‘Turn On Your Green Vision’ (more…)