Home » Articles posted by Jelena Dimovska

Author Archives: Jelena Dimovska

КОНЕЧНИ ранг-листи од второ пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони”

Ранг-листи на примени ученици во I (прва) година од второ пријавување во учебната 2024/2025 година за: (more…)

КОНЕЧНИ ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони” од паралелки на албански јазик

Ранг-листи на примени ученици во I (прва) година во учебната 2024/2025 година за паралелки на албански јазик: (more…)

КОНЕЧНИ ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони”

Ранг-листи на примени ученици во I (прва) година во учебната 2024/2025 година за: (more…)

Одржана работилница на тема:”Превенција на насилство – ресурси и стратегии за ефективни мрежи на соработка во локална заедница”

На 19.06.2024год се одржа еднодневна работилница на тема: “Превенција на насилство – ресурси и стратегии за ефективни мрежи на соработка во локална заедница”. (more…)

Потпишан договор за донација на роботски раце

Денеска директорот на нашето училиште го потпиша договорот за донација на две роботски раце за ОСТУ ,,Наце Буѓони” од Германската амбасада. (more…)

ИНТЕРЕН КОНКУРС ЗА УПИС ВО УЧЕБНАТА 2024/2025 ГОДИНА ВО ОПШТИНСКО СРЕДНО ТЕХНИЧКО УЧИЛИШТЕ ,,НАЦЕ БУЃОНИ”Куманово

(more…)

Реализирана работилница на тема „СПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС“

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието на 23.05.2024 год. во градскиот парк во Скопје беше реализирана работилница на тема: „СПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС“. (more…)

Oдржана промоција на книги во Ниш по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик

received_1001520467613161

На 17 мај е одржана промоција на книги во Ниш, соседна Србија. (more…)

ОТВОРЕН ДЕН ВО ,,НАЦЕ БУЃОНИ”

За отворен ден - Igor i Stefan - Zeleno - SLIKA

Одбележан ,,Меѓународниот ден на медицинските сестри”

Messenger_creation_a2cc4fbb-c0c5-4428-aab9-53e7eb7b6661

Меѓународниот ден на медицинските сестри се одбележува на 12 мај секоја година. (more…)