Home » Активности » Одбележан Светскиот ден на бубрегот

Одбележан Светскиот ден на бубрегот

 

ОСТУ “Наце Буѓони” – Куманово , здравствена струка, во соработка со Центарот за дијализа Дијаверум Куманово и ЈЗУ Општа болница Куманово, го одбележа Светскиот ден на бубрегот, заедно работејќи во интерес на нашите сограѓани и подигање на свеста за превенција за зачувување на здравјето.

На средбата присутните имаа можност да проследат едукативни предавања од наши ученици.