Home » Articles posted by Jelena Dimovska

Author Archives: Jelena Dimovska

II место за тимот на ,,Наце Буѓони” на државно ниво во LEAGUE OF LEGENDS

На 14.10. 2021година, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност заедно со Македонска Е-спорт Асоцијација, по повод Еразмус+ деновите, организираше турнир во LEAGUE OF LEGENDS, каде учество земаа и ученици од нашето училиште. (more…)

СООПШТЕНИЕ ЗА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ

received_245818019788579

Во “Наце Буѓони” одржани презентации за актуелниот Корона вирус

88085102_212881319769967_5482015730272567296_n

Во текот на минатата недела во нашето училиште, учениците од здравствена струка под менторство на професорките Магдалена Трајановиќ и Катерина А. Димиќ презентираа теми од актуелниот Корона вирус, како и сезонскиот грип и хепатитис, со цел превенција од овие болести и навремено дијагностицирање. (more…)

Распоред за додатна и дополнителна настава во учебна 2019/2020

Распоредот за додатна и дополнителна настава во учебната 2019/2020 година можете да го погледнете  тука.

Годишна завршна сметка за 2019 година

Во прилог ја доставуваме Годишната завршна сметка за 2019 година од ОСТУ ,,Наце Буѓони”. (more…)

Распоред за полагање на ВОНРЕДНИ испити во МАРТОВСКАТА испитна сесија

Распоредот може да го погледнете тука. 

Потпишан меморандумот за соработка на еколошко-културен проект во Травник

85222209_206409967420582_2113718096882565120_n

Во периодот 29.01.2020г до 01.02.2020г нашето училиште ОСТУ „Наце Буѓони“ со своја делегација присуствуваше на церемонијата за потпишување на меморандумот за соработка на еколошко-културен проект во Травник, Р.Босна и Херцеговина.  (more…)

Успешно продолжува соработката меѓу “Наце Буѓони” и Логинг Електроникс

image-0-02-0a-ee70c38243ed79f7a9917b12cd288ca1f212c525bf1dfad143afc4644b713445-V

Меморандумот за соработка меѓу ОСТУ,,Наце Буѓони” и Логинг Електроникс продолжува успешно да се реализира и оваа година. (more…)

Посета на учениците од здравствена струка на ПЗУ ,,Диаверум” Куманово

84263478_10218853046771003_7894491881113911296_n

На 3. 2. 2020 г. учениците од II 8 и II9 клас од здравствена струка беа во посета на ПЗУ ,,Диаверум” Куманово, со цел запознавање на процесот на стерилизација како и самиот процес на хемодијализа и подготовка на здравствениот персонал во асептични услови. (more…)

Распоред за полагање на вонредни испити во ФЕВРУАРСКА испитна сесија

Распоредот можете да го погледнете тука.