Home » Почетна

Почетна

Ранг-листи од прво пријавување во првиот уписен рок во ОСТУ „Наце Буѓони”

Ранг-листата на примени ученици во I (прва) година во учебната 2021/22 година за: (more…)

СТИПЕНДИРАЊЕ на учениците кои се запишуваат во ПРВА година во средните СТРУЧНИ училишта

Министерството за образование и наука  ќе додели стипендии на ученици од прва година кои реализираат наставни планови и програми од електротехничка струка и машинска струка, со претходен успех според критериумите на Министерството, во месечен износ од 3500 ден. (more…)

ОСТУ „Наце Буѓони” со седум медали на 57-миот Државен натпревар на младите истражувачи од Република Северна Македонија

На 07.06.2021 година беа доделени дипломите и медалите на наградените ученици и ментори од 57-миот Државен натпревар на младите истражувачи од Република Северна МАКЕДОНИЈА под името НАУКА НА МЛАДИ за ученици од средните училишта по применети природни и технички науки, кој традиционално го организира Народна техника. (more…)

ПРИЈАВА за упис во ПРВА година во учебната 2021/2022 година

Пријавата треба да биде пополнета дома од страна на ученикот, и тоа само првата страна, и се доставува заедно со оригинал свидетелствата за VI, VII, VIII и IX одделение, оригинал извод од матичната книга на родените (без разлика на датумот на издавањето) и диплома за освоено I, II и III место на државни и меѓународни натпревари. (more…)

Распоред за полагање на вонредни и поправни испити во ЈУНСКА испитна сесија

193459655_949663225576224_371607990225612997 (more…)

Во ОСТУ „Наце Буѓони” се одржа пилот тестирање на државна матура

На 19.05.2021година (среда) со почеток во 9.00 часот во училиштето ОСТУ„Наце Буѓони“ Куманово се одржa пилот тестирање на државната матура за пилот паралелките од електротехничката струка, (more…)

ОСТУ ,,Наце Буѓони” со порака за матурантите

Драги наши матуранти, генерација 2017-2021 (more…)

Распоред за полагање на вонредни и поправни испити во МАЈСКА испитна сесија за ученици од завршни години

186570749_1160028317826503_2119802959702201606_n (more…)

Во ОСТУ „Наце Буѓони” одбележан 12 Мај – Ден на сестринството

Денес по повод 12ти Мај – Денот на сестринството, се одржаа неколку активности во склоп на практичната настава на учениците од здравствена струка. (more…)

Следете ги активностите на ОСТУ „Наце Буѓони” и на Instagram

Заследете нè на нашиот нов, официјален профил на Instagram.