Home » Uncategorized » Ученици од “Наце Буѓони” учествуваа на работилница поддржана од Советот на Европа и ЕУ

Ученици од “Наце Буѓони” учествуваа на работилница поддржана од Советот на Европа и ЕУ

Учениците од “Наце Буѓони” на 27.10.2017г. зедоа учество во интерактивна работилница со останати учениците од основните и средните училишта од Куманово со цел да се препознаат стереотипите, предрасудите и дискриминацијата и влијанието кон нивното намалување и спречување. Оваа работилница е поддржана од Кампањата Доста! програма од Советот на Европа и „Европа за Граѓаните“ програма на Европската унија.