Home » Articles posted by Јелена Димовска

Author Archives: Јелена Димовска

Наце Буѓони на фестивалот во Ниш ,,Наук није баук”-10

Учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово земаа учество на фестивалот ,,Наук није баук кој по десети пат, јубиларно се одржа на Електронскиот факулет ,,Никола Тесла во Ниш, Србија. 

(more…)

Учениците од “Наце Буѓони” го одбележаа светскиот ден на акцијата

По повод светскиот ден на акција на 09. 11. 2017 година учениците од нашето училиште, Наце Буѓони , кои се членови на еколошката секција одржаа работилница за реупотреба на амбалажа во детската градинка Развигорче.

(more…)

Ученици од Наце Буѓони во посета на ,,Пожарна станица”- Куманово

Во петок, 29.10.2017год, ученици од ОСТУ ,,Наце Буѓони”, членови на Училишниот парламент, реализираа едукативна посета на ,,Пожарна станица”- Куманово. Целта на оваа посета беше запознавање со начинот на работа на оваа установа.
Оваа активност ја реализираа учениците како дел од предвидената програма за едукативни посети во учебна 2017/18 година.

(more…)

Работна акција во Наце Буѓони

На 30.10.2017год. во нашето училиште се реализираше работна акција за разубавување на работилницата на училиштето. Фасадата на работилницата за практична настава беше бојадисана од група на ученици од втора година, како дел од активностите за општествено корисна работа. (more…)

Ученици од “Наце Буѓони” учествуваа на работилница поддржана од Советот на Европа и ЕУ

Учениците од “Наце Буѓони” на 27.10.2017г. зедоа учество во интерактивна работилница со останати учениците од основните и средните училишта од Куманово со цел да се препознаат стереотипите, предрасудите и дискриминацијата и влијанието кон нивното намалување и спречување. Оваа работилница е поддржана од Кампањата Доста! програма од Советот на Европа и „Европа за Граѓаните“ програма на Европската унија.

(more…)

Ранг листа на примени кандидати во прв уписен рок

Сите ученици кои се запишани во прв уписeн рок можете да ги најдете тука 

Сортирач на монети

Изработено од Никола Милановски

Segway Балансер

Изработено од ученикот Дарио Королија

Мешалка за бои со PLC

Изработено од ученикот Милан Поповски

Холограм

Изработено од  ученикот Дамјан Петровски