Home » Uncategorized » Доделени награди на ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” по повод „Месецот на книгата”

Доделени награди на ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” по повод „Месецот на книгата”

На наградниот литературен и ликовен натпревар, организиран по повод „Месецот на книгата” од Библиотека “Тане Георгиевски” нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

средни училишта – поезија
II место Георгина Стојмановска, III-8, ОСТУ „Наце Буѓони”, ментор: Лидија Цветкова;
II место Андријана Стојчевска, IV-7, ОСТУ „Наце Буѓони”, ментор: Катерина Пешевска;
средни училишта – проза
II место Марија Митковска, IV-7, ОСТУ „Наце Буѓони”, ментор: Катерина Пешевска;
средни училишта – ликовен натпревар
I место Матеја Стојановиќ, I-8, ОСТУ „Наце Буѓони”, ментор: Тања Соларска;
III место Мила Алексиќ, I-9, ОСТУ „Наце Буѓони”, ментор: Тања Соларска.
Благодарност до сите учесници на литературниот и ликовниот натпревар и на нивните ментори.
Наградите беа доделени на вчерашната завршна манифестација на “Месецот на книгата”.