Home » Uncategorized » ,,Наце Буѓони” и оваа година ги собра медалите на 55-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи”

,,Наце Буѓони” и оваа година ги собра медалите на 55-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи”

57623837_2338652449684432_8030645282154741760_n

На 13 април 2019 година ученици од ОСТУ,,Наце Буѓони” учествуваа на 55-тиот ,,Државен натпревар на младите истражувачи” од Република Северна Македонија кој се одржа во СОУ „Перо Наков„ – Куманово.

Ученици кои земаа учество и награди се:

Категорија: Примена на софтвер – Бојан Божиновски – I место

Ментор: Јелена Поп Глигорова

Категорија: Дизајн на веб страници – Данило Гишевски – I место

Ментор: Ненад Ставревски

Категорија: Микробиологија – Теодора Атанасовска – I место

Ментор: Ленче Ѓоршевска-Анѓеловиќ

Категорија: Фармација – Јована Даштевска – III место

Ментор: Ленче Ѓоршевска-Анѓеловиќ

Категорија: Агротехника – Гала Арсовска – III место

Ментор: Славица Караникиќ

Пофалници:

Категорија: Астрономија – Стефан Николиќ

Ментор: Биљана Кушински

Категорија: Биохемија – Мартина Димитријевиќ

Ментор: Ленче Ѓоршевска-Анѓеловиќ

Категорија: Микробиологија – Калиопи Николова

Ментор: Славица Караникиќ

Категорија: Фармација – Мартa Стефановска

Ментор: Магдалена Трајановиќ

Категорија: Применета Физика – Мартин Крстевски

Ментор: Биљана Кушински

Овој натпревар се организира од страна на Народна техника на Македонија, Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија – ”Наука на младите”  и Народна техника – Куманово. Поддржано е од Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија.