Home » Почетна » Oдржана промоција на книги во Ниш по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик

Oдржана промоција на книги во Ниш по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик

received_1001520467613161

На 17 мај е одржана промоција на книги во Ниш, соседна Србија. Свои книги промовираа две наши ученички и тоа Клара Љубевска и Ивона Петровска од II9. Ментор и класен раководител Катерина Пешевска. Настанот е организиран по повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик и по тој повод се претставени младите македонски таленти.