Home » Uncategorized » Награда за маската „Свемирски брод“

Награда за маската „Свемирски брод“

333252497_8778976472175456_3905822765440644926_nНа 25. 02. 2023 год, се одржа главното дефиле на Струмичкиот карневал на кое учениците од средните училишта „Наце Буѓони“ , „Гоце Делчев“, и „Перо Наков“  освоија стимулативна награда од категорија  “В“ група од 20 до 30 учесника.

Маската „Свемирски брод“, која ја изработија нашите ученици, остави силен впечаток на годинешниот Струмички карневал.Ученици кои учествуваа од нашето училиште се :

1.Мартина Трајановска-I 8

2.Илина Радевска-I8

3.Изабела Максимовска -I8

4.Јована Денковскс-I8

5.Златковска Сара-I8

6.Ангеливска Стефанија-I-8

7.Мартиа Додевска-I9

8.Анастасија Ѓорѓевска-I9

9.Ивона Петровска-I9

10.Милена Антевска-I9

11.Матеа Костадиновска-I9

12.Анастасија Анѓеловиќ -II1

Под менторство на професорките: Ивана Симоновска, Виолета Крајиновиќ Ѓеоргиевска,Тања Соларска -Темелковски.

Наградата која ја освоија е парична и ќе се икористи за подготовка на костимите за наредната година.