Home » Uncategorized » Можност да бидете хумани!

Можност да бидете хумани!

Почитувани професори, ученици, родители, граѓани,

започнуваме со собирање на донации за семејството Драгишевски.

На семејството му се потребни:

  • обувки и облека
  • ќебиња и постелнини
  • средства за лична хигиена и чистење
  • конзервирана храна (што стои подолго)
  • училишен прибор

Материјалите  можете да ги донесете во денови од понеделник до петок (07 -11.12.2020) во период од 8:00 до 18:00 часот, во ОСТУ “Наце Буѓони” (техничко училиште) на главниот влез.

Замолуваме донациите да бидат спакувани во ќеса или кутија и на истата да има лист со наведена содржина на донацијата.

 

Истовремено покренуваме иницијатива за собирање на стари електронски уреди за следење на настава: смарт телефон, лаптоп, таблет и компјутер, кои ќе бидат поделени на учениците од училиштето. Овие уреди ќе бидат распределени во соработка со стручните служби на училиштата и класните раководители.

 

ЛИНК од ВИДИ ВАКА