Home » Uncategorized » Посета на учениците од здравствена струка на ПЗУ ,,Диаверум” Куманово

Посета на учениците од здравствена струка на ПЗУ ,,Диаверум” Куманово

84263478_10218853046771003_7894491881113911296_n

На 3. 2. 2020 г. учениците од II 8 и II9 клас од здравствена струка беа во посета на ПЗУ ,,Диаверум” Куманово, со цел запознавање на процесот на стерилизација како и самиот процес на хемодијализа и подготовка на здравствениот персонал во асептични услови.

Оваа посета беше реализирана во склоп на програмата по практичната настава.