Home » Uncategorized » Успешно продолжува соработката меѓу “Наце Буѓони” и Логинг Електроникс

Успешно продолжува соработката меѓу “Наце Буѓони” и Логинг Електроникс

image-0-02-0a-ee70c38243ed79f7a9917b12cd288ca1f212c525bf1dfad143afc4644b713445-V

Меморандумот за соработка меѓу ОСТУ,,Наце Буѓони” и Логинг Електроникс продолжува успешно да се реализира и оваа година. Учениците од електротехничка струка, насока Електротехничар за КТА  добија нова донација на микропроцесорски системи и додатоци, базирни на ARDUINO UNO и RASPBERRY Pi платформите.
Оваа донација следува после низа активности организирани меѓусебно со едукативни работилници и изработени проекти, а е од особено значење за квалитетот на образовниот процес.