Home » Активности » Tehnoscience » TECHNOSCIENCE по 7-ми пат во Наце Буѓони

TECHNOSCIENCE по 7-ми пат во Наце Буѓони

33207279_10211953145043248_1578293686918184960_n

Нашето училиште ОСТУ„Наце Буѓони“ по повод 24 Мај – Денот на просветителите по седми пат го организираше традиционалниот технички саем „TEСHNOSCIENCE 2012“ на трудови, вештини и знаења кај деветооделенците.

Настанот се одржа на 22.05.2018 год. со почеток во 10 ч. во просториите на училиштето. Учество земаа 13 основни училишта од Општина Куманово и Општина Старо Нагоричане, со околу 120 ученици-учесници.

Учениците од основните училишта се претставија со своите трудови од областа на информатика, програмирање, физика, математика, биологија, екологија, хемија, историја и други природни науки како и со изработка на презентации во IMPRESS и спортски активности (скок во далечина и атлетика).  
Освен натпреварувачкиот дел на настанот учениците имаа можност да ги разгледаат штандовите со трудови на ученици од машинската, електротехничката и здравствената струка, да се запознаат и поразговараат со ученици од нашето училиште, но и да се дружат и забавуваат со врсници од целиот град.
Голема благодарност до нашите спонзори фирмите Сокара Кватро и Пекара Fresh кои со своите производи го збогатија овој традиционален настан.