Home » Uncategorized » Наце Буѓони по 7ми пат на фестивалот во Ниш ,,Наук није баук”-11

Наце Буѓони по 7ми пат на фестивалот во Ниш ,,Наук није баук”-11

61190872_10216636486957432_740960873073344512_n

Учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово земаа учество на фестивалот ,,Наук није баук кој по единаесети пат, се одржа на Електронскиот факулет ,,Никола Тесла во Ниш, Србија на 24 и 25 Мај.

На овој фестивал беа претставени 6 труда на учениците од нашето училиште под мотото ,,Стварамо бољу будуќност”. Оваа година се претставија селектирани само 50 училишта и факултети од регионот, меѓу кои и нашето.
Штандот беше еден од најбогатите со трудови и меѓу најпосетените  на фестивалот.