Home » Articles posted by Marija Krstevska

Author Archives: Marija Krstevska

Распоред за полагање на ДОПОЛНИТЕЛНИ и ВОНРЕДНИ испити во ДЕКЕМВРИСКА испитна сесија

received_2949153798720581

Ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” со завидни резултати на литературен конкурс организиран од Друштвото на писатели од Куманово

Повторно награди, традиционално, како и секоја година. (more…)

Заедничка активност на ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово и ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес во рамки на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието

Во рамките на Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието двете партнер училишта ОСТУ „Наце Буѓони“ – Куманово и ССОУ „Коле Неделковски“ – Велес на ден 23.11.2022 год. реализираа уште една богата заедничка активност.

(more…)

УЧЕСТВО И НАГРАДИ НА 43-та МАКИНОВА и 20-та ЕКОНОВА 2022 година

Учество на 43-та МАКИНОВА и 20-та ЕКОНОВА 2022 година во организација на Народна техника на Македонија, СПАТУМ и Министерство за образование и наука од 8-10 ноември, во Дом на Арм Скопје, каде нашите ученици од здравствена и електротехничка струка, електротехничар за компјутерска техника и автоматика се претставија со своите трудови и иновации како и секоја година. (more…)

Ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” добија една прва и две трети награди на ликовниот конкурс по повод Месецот на книгата

По повод Месецот на книгата библиотеката “Тане Георгиевски” организираше и ликовен натпревар за ученици од средни училишта, на тема – “Една ноќ во Библиотеката” на кој учество зедоа и ученици од нашето училиште. (more…)

Ученици од ОСТУ „Наце Буѓони” добија прва и трета награда на литературниот конкурс по повод Месецот на книгата

По повод Месецот на книгата библиотеката “Тане Георгиевски” организираше награден литературен конкурс на кој учество зедоа и ученици од нашето училиште. (more…)

Распоред за полагање на ДОПОЛНИТЕЛНИ и ВОНРЕДНИ испити во НОЕМВРИСКА испитна сесија

313506041_1138402000145633_7688727244386216314_n

Во ОСТУ „Наце Буѓони“ реализирана активност „Прва помош при повреда на лице место“ како дел од Проектот за меѓуетничка интеграција на младите во образованието

Во рамките на Проектот за меѓуетничката интеграција на младите во образованието денеска учениците од ОСТУ „Наце Буѓони“ заедно со учениците од партнер училиштето ССОУ „Коле Неделковски“ Велес реализираа активност „Прва помош при повреда на лице место“. (more…)

ОСТУ „Наце Буѓони“ одбележува 62 години од своето постоење

Денеска во просториите на ОСТУ „Наце Буѓони“ го одбележавме 62 годишното постоење на нашето училиште. (more…)

Наставни планови и програми за учебната 2022/2023 година

Во нашето училиште се изучуваат три образовни струки и за секоја од нив можете да ги видите наставните планови и програми. (more…)